• Arena lokaal
  • Arena weekblad
  • Arena magazine
  • Dienblad
  • Toeristischegids oost-brabant
  • Informatie gids landerd
  • Amuse

Uitgeverij

Tekst & Uitleg is uitgever van weekblad Arena, Arena Magazine, Dienblad Magazine, de Informatiegids Landerd, de Toeristische Gids Oost-Brabant en de nieuwswebsites www.arenalokaal.nl, www.landerd.net en www.dienblad.nl. Naast deze volledig eigen producties verzorgt Tekst & Uitleg ook regelmatig uitgaven voor derden. Hulp nodig bij het uitgeven van een krant, (bedrijfs)magazine, brochure of boek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bieden ondersteuning op het gebied van onder meer teksten, fotografie, ontwerp en opmaak en drukwerkbegeleiding. Desgewenst nemen wij de volledige productie van de uitgave op ons.

Arenalokaal.nl

De redactie van www.arenalokaal.nl zit zeven dagen per week en vierentwintig uur per dag bovenop het nieuws in Landerd, Ravenstein en Herpen. Daarnaast zijn op de site ook de berichten, interviews en achtergrondverhalen uit weekblad Arena terug te lezen en kan men reageren op de artikelen via het Arena-weblog. Verder biedt www.arenalokaal.nl regelmatig specials over onder andere auto’s, mode, wonen, tuinieren, muziek en reizen. Weekblad Arena is wekelijks ook helemaal na te lezen op www.arenalokaal.nl onder de knop digikrant.

Arenalokaal.nl mag zich maandelijks verheugen op liefst 10000 unieke bezoekers en 31000 pageviews. Advertentiemogelijkheden en -tarieven zijn hier te bekijken.

Weekblad Arena

Arena verschijnt iedere vrijdag en is een huis-aan-huisblad met veel aandacht voor sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen, politiek, human interest en humor. Een huis-aan-huisblad ook dat duidelijk afwijkt van de gangbare gratis weekbladen, omdat de redactie niet schroomt kritisch te schrijven over en research te doen naar traditionele machtsverhoudingen. Arena durft zaken aan de kaak te stellen. Het was Arena dat in 2006 de verkiezingsfraude aan het licht bracht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Landerd. Een onvervalst stukje onderzoeksjournalistiek dat vergaande consequenties had voor het gebruik van stemcomputers in ons land. De serie artikelen leverde de Arena-verslaggevers Arnold van der Heijden en Sergio Boutkan bovendien een nominatie op voor de hoogste landelijke journalistiekprijs De Tegel. Daarnaast sleepte het tweetal de NNP-prijs voor de beste nieuwsbladjournalistiek in de wacht. Dat de lezers Arena waarderen blijkt wel uit het feit dat onderzoek aantoont dat de krant de hoogste lezerswaardering krijgt. Onze uitgave wordt wekelijks verspreid in Schaijk, Reek, Zeeland, Oventje, Ravenstein, Demen, Dieden, Deursen, Dennenburg, Keent, Neerloon, Overlangel, Koolwijk, Herpen, Huisseling. Advertentiemogelijkheden en -tarieven zijn hier te bekijken.

Arena Magazine

De glossy uitgave Arena Magazine verschijnt vier keer per jaar in de Noord-Brabantse gemeenten Bernheze, Grave, Landerd, Mill & Sint Hubert, Oss, Uden en Veghel. Het gratis lifestylemagazine staat boordevol nieuws, human interest-artikelen, interviews en reportages over een keur van aansprekende onderwerpen. Kijk voor meer informatie op Arena Magazine.

Dienblad Magazine

Een fullcolour glossy uitgaansmagazine voor Noordoost-Brabant dat maandelijks wordt verspreid in onder andere theaters, restaurants, cafés, bibliotheken en VVV-kantoren. De uitgaansagenda's in het hart van het magazine en op www.dienblad.nl geven een bijna compleet overzicht van al wat er te doen is in de gemeenten Oss, Uden, Veghel, Schijndel, Helmond, Deurne, Gemert/Bakel, Laarbeek en het hele land van Cuijk. Ook hier veel aandacht voor redactionele onderwerpen en achtergrondverhalen, van culturele voorstellingen in de theaters tot culinair nieuws en van de grote popfestivals tot optredens van lokale bandjes in de kroeg. Agendapunten kun je aanleveren via de website www.dienblad.nl en worden geplaatst na goedkeuring door de redactie. Agendapunten worden gratis geplaatst in de agenda’s op zowel de website als in het magazine. Op de website staat tevens een bladermodule van de laatste uitgave. Meer informatie over adverteren en tarieven.

Toeristische Gids Oost-Brabant

Verschijnt jaarlijks twee keer als het vakantieseizoen begint. Brabant telt heel veel grote en kleinere campings die elk jaar honderdduizenden verblijfstoeristen trekken. Voor hen biedt dit handzame fullcolour boekje veel informatie om het verblijf te veraangenamen. Het bevat een uitgebreide seizoensagenda, informatie over toeristische centra, aantrekkelijke terrassen, horeca enzovoort. Informatie over tarieven en adverteren.

Informatiegids Landerd

De Informatiegids Landerd is een glossy uitgave die alle mogelijke informatie bevat over de bedrijvigheid in Landerd, toerisme en recreatie, gemeentelijke en sociaal-economische info en allerlei andere lezenswaardigheden over de kernen Reek, Schaijk en Zeeland. In de Informatiegids staat ook een complete bedrijvenindex, waarin alle Landerdse bedrijven zijn opgenomen. Direct gekoppeld aan de gids verschijnt een nieuwe website onder de naam www.landerd.net. Deze bevat eveneens een complete bedrijvenindex, alsmede een verenigingsindex. De Informatiegids Landerd wordt in een grote oplage (ook op een aantal adressen buiten Landerd) aan bedrijven, winkels en instellingen beschikbaar gesteld als promotioneel serviceproduct voor klanten en relaties. Bureau Tekst & Uitleg is verantwoordelijk voor de redactie, fotografie en vormgeving van de gids en tevens voor het ontwerp en beheer van de bijbehorende website. Klik hier voor de tarieven.

Amuse

Amuse is een glossy culinair magazine voor de Brabantse Bourgondiër. In het blad, dat incidenteel verschijnt, presenteren restaurants op stijlvolle wijze hun tongstrelende lekkernijen. Tekst & Uitleg verzorgt zowel de teksten en fotografie als de vormgeving van Amuse.